5 sfaturi importante pentru unghii rezistente

5 sfaturi importante pentru unghii rezistente

0 Shares
0
0
0

Poti obtine, desigur, manichiura perfecta in salonul de unghii, dar poti invata si acasa o rutina foarte simpla si ieftina, care sa aiba grija de unghii. Daca iti iei in mod regulat putin timp pentru unghii, vei vedea rezultatele in scurt timp.

Pasul 1: pregatire

Pentru ingrijirea unghiilor, ar trebui sa iti cureti temeinic unghiile. Ideal este sa folosesti un agent de indepartare a lacului fara acetona, pe care il poti folosi pentru a indeparta lacurile de unghii si resturile de crema de maini. Pentru a indeparta oja nu trebuie sa freci salbatic inainte si inapoi, ci pur si simplu apasa o minge de bumbac cu solutie speciala, asteapta cateva secunde si apoi sterge cu o presiune usoara.

Pasul 2: ingrijirea

Pentru ca unghiile sa fie rezistente si sa nu se despice atunci cand se pilesc, ar trebui sa aplici ulei de unghii dupa curatare, care alimenteaza unghia cu umezeala si previne astfel despicarea. Maseaza usor uleiul de unghii, de asemenea, pe cuticule, astfel incat sa devina suple si sa poata fi impinse mai usor inapoi.

Pasul 3: pilirea

Cu o unghiera, poti aduce unghiile la lungimea dorita, daca este necesar. Apoi poti utiliza o pila unghii salon cu abrazivitate 180 – 240, pentru a regla forma. Dar nu pili salbatic, asigura-te ca iti manevrezi cu atentie unghiile si pilesti doar intr-o directie. Majoritatea pilelor au grosimi diferite, astfel incat sa poti utiliza o parte pentru modelare si una pentru netezire si lustruire.

Pasul 4: cuticule

Cand cuticulele au absorbit bine uleiul de unghii, le poti impinge usor inapoi cu un bat din lemn de trandafir. Daca sunt foarte sensibile, scufunda-le din nou intr-o baie de apa cu un aditiv hranitor. Nu trebuie sa iti tai niciodata cuticulele! In caz contrar, se poate inflama.

Pasul 5: oja

Desigur, trebuie sa aplici intotdeauna un strat de baza inaintea ojei. Aceasta protejeaza unghia si, in cel mai bun caz, o intareste putin. Stratul de baza este deosebit de important pentru lacurile colorate, pentru ca altfel unghia se va decolora rapid si nu va arata frumos data viitoare cand va fi lacuita. Apoi vine oja, de obicei in doua straturi si in cele din urma un strat superior, care sigileaza oja si asigura o mentinere extra lunga.

Ingrijirea unghiilor – asa functioneaza!

Ingrijirea dintre doua manichiuri este, de asemenea, deosebit de importanta pentru unghiile fragile si uscate. La final, insa, fiecare femeie este sfatuita sa ia din cand in cand o pauza de la oja si sa aiba grija de unghii deosebit de intens in acest timp.

Regula generala pentru protejarea unghiilor si a mainilor este: poarta intotdeauna manusi atunci cand manipulezi substante agresive! Indiferent daca cureti baia sau doar speli vase, pune-ti manusi. Deoarece diferitii agenti de curatare iti ataca unghiile, le usuca si le face fragile.

Pentru manichiura, uleiul de unghii este utilizat in principal ca produs de ingrijire, care pregateste unghiile pentru oja si le face suple. De asemenea, poti folosi un ulei in timpul pauzei de oja sau seruri speciale de unghii care functioneaza peste noapte pentru a oferi unghiilor ingrijire suplimentara. .

0 Shares
You May Also Like